Hlavní obsah

VW Tiguan prošel lehkým omlazením

Novinky, Martin Žemlička

Volkswagen kromě Golfu kabriolet a studie Bulli představil na ženevském autosalonu také mírně faceliftovanou verzi svého kompaktního SUV Tiguan. Mezi hlavní změny patří nová příplatková výbava a motory s nižší spotřebou paliva. Tiguan lze pořídit ve dvou verzích - buď pro jízdu především na silnici, nebo v terénu.

Článek

Změny na Tiguanu jsou drobné - jiná je přední maska a nárazník, drobné retuše udělali designéři i na zádi vozidla (mírně odlišný tvar světel). U xenonových světlometů je k dispozici pás ze 14 diod LED pro denní svícení.

Tiguan se dodává ve dvou verzích - silniční a terénní, která má lepší nájezdové úhly. Terénní verze je k dispozici pouze s nejvyšší výbavou dodávanou dosud pouze pro silniční verzi. V nabídce je i verze s pohonem pouze přední nápravy.

Výkony čtyř zážehových motorů TSI sahají od 90 kW (122 k) do 155 kW (210 k); vznětové motory TDI jsou k dispozici s výkony od 81 kW (110 k) do 125 kW (170 k). K motorům se dodává systém pro samočinné zhasnutí motoru při stání, ten dovede „papírově“ ušetřit až 0,7 litru na 100 kilometrů.

Pro omlazený Tiguan si mohou zákazníci zvolit sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG, nebo šestistupňovou manuální převodovku.

Mezi příplatkovou výbavou nově figurují asistenční systémy - systém sledování únavy řidiče, systémy automatického ovládání dálkových světlometů Light Assist a asistent sledování jízdy v jízdním pruhu (Lane Assist).  Novinkou je také elektronická uzávěrka diferenciálu XDS.

V České republice bude Tiguan uveden na trh v srpnu. Ceny zatím nebyly oznámeny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám