Hlavní obsah

VW představil upravený Passat pro Spojené státy

Novinky, Martin Žemlička

Německý Volkswagen představil na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu americkou verzi Passatu, modelu střední třídy. Oproti evropské verzi Passat narostl do délky, jiné jsou i základní motory. Ceny začínají na částce 20 000 dolarů (380 000 Kč).

Článek

Volkswagen Passat pro Spojené státy dostal za svůj název tři písmena (NSM - New Midsize Sedan). Verze pro USA je oproti evropské delší o 100 mm, cílem bylo nabídnou více místa pro zadní cestující. Design vozu, který je v podstatě totožný s evropským passatem, byl navržen v Německu, automobil se bude vyrábět v továrně v Tennessee.

Pro USA jsou v nabídce jiné motory: základem je 2,5 litrový pětiválec s výkonem 127 kW (172 koní) a 240 Nm točivého momentu. K tomuto motoru se dodává buď pětistupňová manuální převodovka, nebo šestistupňový automat.

Druhým motorem je šestiválec s výkonem 209 kW (284 k), který v Česku používají policejní „dálniční passaty“. V nabídce je i turbodiesel 2.0 TDI s výkonem 103 kW (140 k).

Cena Passatu NMS začíná na částce 20 000 dolarů, tj. asi 380 000 korun. V porovnání s evropskými cenami je „americký passat“ o stovky tisíc korun levnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám