Hlavní obsah

Vrchol vlajkové limuzíny. Bentley Flying Spur dostal verzi Mulliner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co z nabídky Bentley vypadla největší limuzína Mulsanne, převzal tuto roli menší Flying Spur. K důstojnému následnictví má dopomoci exkluzivní výbavový stupeň Mulliner.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur Mulliner

Článek

Mulliner u Bentley neznamená jen jedinečné modely typu Bacalar, podobně jako u kupé a kabrioletu Continental GT se tradiční značka prosazuje také jako vrcholná výbava se specifickými prvky.

Změny jsou velmi podobné jako u zmíněných dvou modelů. Na masce chladiče nebo předním blatníku se objevuje diamantvoý motiv kosočtverců. Auto sedí na obřích 22palcových discích s centrálním logem, které se při jízdě neotáčí. Dalším specifikem jsou například chromovaná zpětná zrcátka nebo odlišné víko hrdla nádrže.

Test Bentley Continental GT V8 Mulliner: Když okřídlené B nestačí

Testy

Výrazně přepracován byl interiér, včetně prahových dekorů, diamantově vyšívaných sedadel, kožených 3D prvků nebo elektricky sklopných piknikových stolků pro cestující vzadu.

Interiér bude nabízen v osmi na míru navržených tříbarevných kombinacích. Bentley tvrdí, že prošívání na vnitřním čalounění trvalo 18 měsíců, přičemž každý diamant obsahoval 712 jednotlivých stehů.

Středobodem palubní desky jsou hodiny Mulliner z kartáčovaného stříbra, které jsou kombinovány s digitální přístrojovou deskou s vlastním motivem.

Vrcholná varianta limuzíny bude k mání ve všech třech pohonech, tedy jako plug-in hybrid, osmiválec i dvanáctiválec. Ceny britská značka nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám