Hlavní obsah

Vrátí se tradiční roadster od MG? Koncept Cyberster slibuje mnohé

Novinky, laz

Britské MG se proslavilo malými roadstery. Pod hlavičkou šanghajské automobilky SAIC však produkuje spíše vozy konvenčních typů. Naděje svitla se zveřejněnými nákresy nového konceptu.

Foto: SAIC Design

MG Cyberster

Článek

Designérské studio koncernu SAIC, který vlastní původně britskou značku MG, se podělilo o nákresy chystaného konceptu Cyberster. Jde o kompaktní roadster s dlouhou kapotou a ostře řezanou zádí.

Značka se informacemi o designových skicách příliš nešíří, na výsledku ale pracuje tým ze Šanghaje i Británie. Na sociálních sítích se také dělí o informaci, že má jít o předzvěst něčeho výjimečného.

Foto: SAIC Design

Zadní svítilny připomínají britskou vlajku, podobně jako současné vozy Mini.

Na výsledek minimálně formy konceptu si ještě fanoušci klasických MG počkají. Poslední podobný vůz, řada F s motorem uprostřed, skončil v roce 2002 v Evropě, poté se až do roku 2011 prodával v Číně.

Autosalon v Dillí: Indové překvapují, Číňané stále kopírují

AutoMoto

V současné době se soustředí především na crossovery, dění na evropském trhu se nezúčastní. Jak jsme se však mohli přesvědčit na autosalonu v indickém Dillí, na britskou historii a původní název Morris Garages značka stále ráda odkazuje.

Foto: SAIC Design

Cyberster má velmi dlouhou kapotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám