Hlavní obsah

Volkswagen prý chystá elektrický off-road. Konkurovat má i Land Roveru Defender

Ofenziva crossoverů u koncernu Volkswagen se má ubírat nečekaným tempem - podle německého magazínu AutoBild je v přípravě off-road, který chce konkurovat Land Roveru Defender. S jedním podstatným rozdílem - má to být elektromobil.

Foto: Volkswagen

Volkswagen (Ilustrační foto)

Článek

Zatím to považujme spíš za zvěsti, ale plánovaný wolfsburský konkurent Defenderu by měl být k mání ve tří- a pětidveřovém provedení s délkou 4,5, resp. 4,85 metru. Jeho technický základ má být v platformě MEB.

Ta bude podepírat všechny nové elektromobily Volkswagenu, zejména rodinu I.D., z níž se první člen má představit už v letošním roce. Model T-Rug, jak je konkurent Defenderu neoficiálně označen, má přijít na trh v roce 2022.

Foto: Land Rover

Maskovaný prototyp Land Roveru Defender příští generace

Kromě tvrďáckého vzezření, které můžeme očekávat s největší pravděpodobností, se hovoří i o odolných materiálech v kabině. Údajně až tak odolných, že bude možné je umývat vysokotlakovým čističem, tzv. wapkou.

Pokud jste se u jména pousmáli, jistě nejste sami. Slovo „rug” znamená „koberec”; můžeme spekulovat o tom, že vychází z anglického „rugged”, tedy „drsný”. Ovšem musíme si počkat na oficiální potvrzení, jestli se tak bude skutečně jmenovat, a hlavně jestli jsou informace AutoBildu pravdivé a takové auto vůbec přijde.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám