Hlavní obsah

Volkswagen má zájem o divizi autonomního řízení čínského Huawei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý koncern Volkswagen jedná s čínskou společností Huawei o převzetí její divize autonomního řízení. Informoval tom ve čtvrtek web německého hospodářského měsíčníku Manager Magazin. Hodnota případné transakce se podle něj pohybuje v řádu miliard eur. Mluvčí Volkswagenu se k věci odmítl vyjádřit.

Foto: Volkswagen

Vývojový prototyp Volkswagenu ID.Buzz, zaměřený na autonomní řízení

Článek

Automobilky a technologické firmy do autonomního řízení investují miliardy dolarů. Chtějí získat přední postavení v oblasti, kterou mnozí považují za budoucnost mobility, připomíná agentura Reuters.

Šéf Volkswagenu Herbert Diess ve středu uvedl, že se automobilový průmysl podle něj do 25 let dočká rozšířeného autonomního řízení. Dodal, že automobilka usiluje o nová partnerství, aby zvýšila svou soběstačnost v oblasti softwaru.

Škoda chce zlepšit svůj software, spojila se s českou IT firmou

AutoMoto

O dohodě, která zahrnuje i technologické systémy, v nichž Volkswagen zatím nemá silnou pozici, vedení koncernu jedná už několik měsíců, uvedl Manager s odvoláním na obeznámené zdroje.

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei Technologies čelí sankcím ze strany Spojených států. Administrativa minulého amerického prezidenta Donalda Trumpa v roce 2019 umístila podnik na černou listinu.

Koncern Volkswagen splnil loňský emisní cíl. Elektromobily zásadně pomohly

AutoMoto

Washington firmu už delší dobu obviňuje z krádeží technologií a špionáže pro vládu v Pekingu, což Huawei odmítá. Spojené státy naléhají na své spojence, aby zakázali účast čínského koncernu Huawei a dalších čínských firem na budování mobilních sítí páté generace (5G). Důvodem je obava, že tyto společnosti mohou sdílet citlivá data s vládou v Pekingu, neboť je k tomu zavazují čínské zákony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám