Hlavní obsah

Víkendový sraz v Hradci uvítal 400 amerických aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sraz klasických amerických aut Hradecká V8 v sobotu uvítal čtyři stovky vozů. Podle pořadatele Jiřího Veselého bývá účast, když je hezčí počasí, o 20 až 30 procent vyšší. Poprvé se letos akce koná u Správčického písníku, kde mají často velmi rozměrná auta víc místa, řekl organizátor.

Foto: David Taneček, ČTK

Na Správčickém písníku u Hradce Králové se konal 28. srpna 2021 sraz klasických amerických automobilů Hradecká V8.

Článek

„Jsme rádi, že počasí se umoudřilo, pár kapek spadlo. Jezdí sem srdcaři, kteří mají akci rádi, je to ojedinělá akce, která není jen tak k mání, takových srazů tolik není,” řekl Veselý.

I letos na 14. ročníku se konala soutěž o nejkrásnější auto nebo nejhřmotnější zvuk motoru. Na sraz přijela vozidla z minulého století i současnosti.

Dodge se vrhá do elektromobility, muscle car budoucnosti ukáže už příští rok

AutoMoto

„K vidění jsou corvetty, mustangy, lincolny, cadillaky, fordy. Občas se objeví i auta z 20. či 30. let, ale protože nejsou tak krytá, tak když je nejisté počasí, účast majitelé raději odloží,” řekl Veselý.

První ročník srazu takzvaných amerik se konal na parkovišti obchodního centra Futurum v Hradci Králové, další ročníky u Stříbrného rybníku. Akci, která je dvoudenní a začala v pátek, doprovázejí kvůli koronaviru epidemická opatření, lidé musejí být očkovaní, případně být v lhůtě po covidu-19 nebo mít negativní test. Organizátor umožnil testování antigenními testy na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám