Hlavní obsah

Ve vozech Tesla půjde pustit internetová televize

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize v automobilech není nic až tak výjimečného, v roce 2002 ji mělo v příplatkové výbavě i BMW 5. Ovšem dnes je spíš výsadou luxusních limuzín na zadních sedadlech. Tesla Model 3 žádná limuzína není, a přesto…

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Článek

Elon Musk, zakladatel automobilky Tesla, oznámil, že vozy s touto značkou budou brzy streamovat signál internetových televizí Netflix a YouTube. Vozy připojení k internetu mají, protože to patří k jejich základní technické výbavě, díky níž neustále aktualizují svůj software.

Implementace videoslužeb je jen otázkou softwarového kódu. Zatím ovšem video bude fungovat pouze v zaparkovaném voze. To aby někoho, kdo věří, že funkce Autopilot je skutečné samočinné řízení, nenapadlo dívat se na televizi za jízdy.

Ovšem i to je jen dočasné. Elon Musk ve svém tweetu upozornil, že jakmile budou vozy Tesla státními regulativy uznány jako samořídící, pak budou moct cestující nerušeně koukat na video kdykoli, když zapnou autonomní systém řízení.

Jednu nevýhodu ale přece jen auta mají. Sice disponují obřími displeji na přístrojovce, ovšem některé modely je mají otočeny na výšku. Puštěné video třeba ve formátu 16 : 9 tak ve výsledku nebude moc velké. Ale i na tom se už údajně pracuje - nové modely by snad měly mít tento displej natáčecí.

Anketa

Sledovali byste v samořídícím autě televizi?
Určitě ano
67,6 %
Asi ano
4,1 %
Asi ne
4,1 %
Určitě ne
24,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 74 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám