Hlavní obsah

Vandalové poničili desítky aut na parkovišti prodejny, a to nadvakrát

Že vandal poškodí auto, je bohužel celkem běžné. Že dva vandalové poškodí téměř čtyři desítky aut na jednom parkovišti, se taky může stát. Ale že to udělají nadvakrát - vrátí na místo činu v ničení pokračovat mnoho hodin po prvním skutku? Přesně to se stalo v australském Perthu předminulý víkend.

Foto: Profimedia.cz

Pozoruhodně mladí vandalové v Austrálii rozmlátili 37 aut. (Ilustrační foto)

Článek

Záběry z kamer ukazují dva chlapce, staré 10 a 13 let, proto jsou jejich tváře na videu rozmazané – jak skáčou po autech na parkovišti prodejny Maddington Toyota v Perthu. Byli na místě v noci ze soboty 9. na neděli 10. března. Potud nic až tak neobvyklého.

Chlapci se však v neděli okolo poledne vrátili pro oblečení, které na místě zanechali. Toto dealerství má v neděli zavřeno, a pokud kamery na parkovišti nejsou nonstop sledovány nějakou bezpečnostní službou, je pochopitelné, že o nedělním poledni nebylo parkoviště plné policistů hledajících stopy.

Výrostci ale po setmění dorazili ještě jednou, poničit další vozy. Až poté byli chyceni policií, která později oznámila, že je oba už zná z dřívějška – a obvinila je z poškození cizí věci. Způsobená škoda je odhadována na nejméně 100 tisíc australských dolarů, tedy cca 1,6 milionu korun.

Podle dostupných zpráv jsou škody kryty pojištěním, ale potrvá zhruba měsíc všechna poničená auta opravit. To konkrétní dealerství navíc o pouhý den později bylo terčem útoku jiných zlodějů, kteří se pokoušeli vypáčit automatické posuvné dveře.

Reklama

Výběr článků

Načítám