Hlavní obsah

Valentino Rossi se dal na tuning fordů

Slavné jméno chce Valentino Rossi prodat na více frontách. Nejenže sedlá stále Yamahu YZR-M1, závodí v rallye s Fordem Fiestou WRC a prodává pod vlastní značkou spoustu upomínkových předmětů a doplňků k motorkám, ale začal i s tuningem aut.

Valentino Rossi upravuje fordyVideo: VR46

 
Článek

A když už spolupracuje s fordem při závodech, proč by v rámci své značky VR46 nespolupracoval i v tuningu, že? Začal limitovanou edicí dvou ne úplně typických vozů pro tuning – Fordem Ranger a Fordem Transit resp. Tourneem Custom.

Ranger vychází z verze Double Cab 3.2 TDCi s výkonem 147 kW. Motor změněný nebyl a jediná úprava, která se ho dotkla, byla instalace nerezového výfuku. Ovšem exteriér byl vylepšen výrazně. Přední i zadní nárazník, nástavce blatníků i prahů, ochranné rámy, přídavná světla, osmnáctipalcová kola nebo nové pružení se zvětšením světlé výšky – to je jen stručný výčet úprav. Ještě se tu pár drobností najde (třeba pořádná ochrana podvozku nebo kožené čalounění sedadel).

Foto: VR46

Valentino Rossi VR46 Ford Transit Custom

Foto: VR46

Valentino Rossi VR46 Ford Transit Custom

Podobné úpravy se týkají i transitu. Tady ovšem světlá výška nešla nahoru, ale pomocí pružin Eibach naopak o 30 mm dolů. A pak je tu sportovní výfuk, kola O.Z. Racing, kožené čalounění a samozřejmě ty úpravy na karoserii.

A ani v jednom autě nesmí chybět hromady připomínek toho, že tohle je VR46.

Zajímáte se o jeden z těchto vozů? Limitovaná edice na každý z nich čítá 480 kusů. Cenu výrobce neuvedl. Na stránkách si máte v případě zájmu o ní napsat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám