Hlavní obsah

Vadí vám dopravní zácpy v Praze? Proti téhle z Los Angeles je to čajíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to jako hezká vánoční světýlka, ale není tomu tak - jsou to štrůdly aut. Pět až šest pruhů plných cestujících, kam až oko dohlédne. Ucpané jsou i souběžné ulice - tak vypadala dálnice I-405 skrz aglomeraci Los Angeles v předvečer Dne díkůvzdání.

Foto: Profimedia.cz

Dálnice I-405 (na ilustračním snímku) je proslulá hustou dopravou.

Článek

Sníh zasypal Ameriku, hlásá v těchto dnech nejeden titulek zahraničního zpravodajství. Předpovědi počasí v USA o tom hovořily dopředu, a tak se řada obyvatel dvanáctimilionové aglomerace Los Angeles rozhodla na Den díkůvzdání, který letos připadl na 28. listopadu, vyrazit dříve.

Dálnice I-405 vede skrz aglomeraci Los Angeles na její západní straně, blíž k pobřeží, a spolu s dálnicí I-5 tvoří páteřní severojižní průtah. A je proslulá tím, že je pořád ucpaná, ale takhle ohromné kolony jsou přeci jen neobvyklým stavem.

První video ukazuje ohromnou kolonu okolo páté hodiny odpolední, tedy ve špičce - tehdy se dá očekávat, že provoz bude silný. Druhé video, sdílené na Facebooku, bylo pořízeno o pět hodin později – kolona je pořád ohromná. Toto video se zaměřuje na místo, kde se I-405 a I-5 spojují na severu aglomerace, v Sylmaru. Zatímco v jižním směru je dálnice už volně průjezdná, v severním směru vidíme stále auta stát.

Takovýto pohled se v Los Angeles opakuje zhruba jednou do roka, vždy před Dnem díkůvzdání. Ten se v USA slaví čtvrtý čtvrtek v listopadu a letos tedy připadl na 28. 11.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám