Hlavní obsah

V Žilině vyráběná Kia Sportage prodělala facelift

Novinky, maž

V České republice se právě začala prodávat nodernizovaná Kia Sportage, kompaktní SUV. Mírně inovovaný je zejména exteriér. Vůz má například přepracovanou přední masku, nová světla, nová 16palcová (na přání i 17palcová) kola z lehké slitiny a zdvojenou koncovku výfuku u všech verzí výbav.

Článek

Nově se do Sportage standardně montuje rádio/CD přehrávač s RDS, vybavené vstupy na AUX jack, USB portem a přípojkou pro iPod – vše je umístěno v přepracované středové konzoli. Volant má nyní tlustší věnec. Čelní airbag na straně spolujezdce konečně dostal tlačítko pro vypnutí.

Standardem se stala šestnáctipalcová kola s pneumatikami 215/65 R16, tlumiče pérování jsou nyní tvrdší. Přední kotouče jsou větší (300 mm); Sportage zastaví ze stokilometrové rychlosti údajně na 41,6 metrech.

Aerodynamický hluk se snížil úpravou venkovních zrcátek a zlepšením těsnění okolo elektricky ovládaného střešního okna.

:. Kia Sportage modelový rok 2008. Foto: Kia

Zákazníci si mohou Sportage pořídit v 10 barevných variantách exteriéru a dvou verzích interiéru. Základní cena modernizované verze Sportage činí 449 980 korun, ovšem pouze v případě využití Kia Finance. Jinak je se základním dvoulitrovým benzínovým motorem o 50 tisíc dražší a navíc nejde o verzi 4x4, ale poháněná je pouze jedna náprava (4x2).

:. Volant je nyní tlustší, měl by se lépe držet. Foto: Kia

Reklama

Související témata:

Související články

Kia Soul: trojnásobné zkoumání terénu

Korejská automobilka Kia již připravuje do výroby model Soul. Jedná se o nový kompaktní vůz, jenž by měl oslovit i svým designem. Na ženevské výstavě...

Kia Picanto v testu: prcek konečně pobral krásu

Oproti generaci před faceliftem se Picanto zakulatilo a působí nyní hravějším a přátelštějším dojmem. Především zepředu je na něj konečně pěkný pohled - úzká...

Výběr článků

Načítám