Hlavní obsah

V úterý začíná frankfurtský autosalon, ukáže bezmála 90 nových aut

Novinky, maž

V úterý se pro novináře a odbornou veřejnost otevřou brány nejdůležitější automobilové výstavy konce letošního léta. Do Frankfurtu nad Mohanem dorazí zhruba tisícovka vystavovatelů z 32 zemí světa. Celkem zde bude představeno cca 90 automobilových novinek.

Foto: IAA

Logo letošního frankfurtského autosalonu

Článek

Autosalon bude pro širokou veřejnost otevřen od soboty 14. do neděle 22. září. Ve všední dny stojí celodenní vstupenka 13 eur, o víkendech 15 eur (cca 380 korun). Otevřeno je od deváté hodiny ranní a brány se zavřou přesně v sedm večer.

Haly autosalonu IAA jsou přístupné z ulice Ludwig-Erhard-Anlage, organizátoři doporučují využít parkoviště Messeparkhaus Rebstock. Veškeré praktické podrobnosti zájemci najdou na oficiálních stránkách iaa.de (německy a anglicky).

Na 65. frankfurtský autosalon dorazí podle oficiálních údajů celkem 1012 vystavovatelů ze 32 zemí světa. Celkem zde bude 183 světových premiér (některá média chybně přebrala informaci ČTK, která uvádí 159 světových novinek), přičemž těch automobilových bude 89, což je úctyhodné číslo.

Škodovka přiveze dva nové modely

Jen mladoboleslavská Škoda Auto do Německa přiveze dvě světové novinky - první  zastupuje Rapid v karosářském provedení kombi (spaceback). [celá zpráva]

Druhou premiérou je omlazený model Yeti ve dvou provedeních - městské a outdoorové verzi. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback (2013)

Na akci se akreditovalo 12 675 novinářů z 98 zemí světa, redaktor Novinek je již na místě a po oba novinářské dny bude zprostředkovávat informace přímo z výstaviště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám