Hlavní obsah

V USA otevřeli první továrnu na bezvzduchové pneumatiky

Novinky, jky

Společnost Michelin otevřela v pátek v Severní Americe továrnu, která bude vyrábět inovativní bezvzduchovou radiální pneumatiku Tweel pro komerční použití. Pneumatiku začnou vyrábět ve městě Piedmont ve státě Jižní Karolína. Firma do nového provozu investuje v přepočtu přes miliardu korun.

Foto: Michelin

Bezvzduchová pneumatika Tweel

Článek

Podle výrobců se jedná o revoluční pneumatiku, která mění konfiguraci tradiční konvenční pneumatiky a spojuje v sobě klasické obutí a ostatní součásti kola do jedné funkční jednotky.

Tweel se skládá z pevného náboje kola, který je propojen paprsky z deformovatelného a pružného polyuretanu s vnější částí a vytvářejí tak společně samostatnou jednotku. Pneumatika neobsahuje vzduch a tím řeší neustálé problémy s defekty pneumatik u stavebních, konstručních a zemědělských strojů.

Na silnicích je zatím nečekejte

Na osobní auta se zatím tyto pneumatiky vyrábět nebudou. Využití najdou takřka výhradně právě na zemědělských strojích, které nedosahují takových rychlostí jako osobní vozidla.

„Na rozdíl od konkurence je Tweel vůbec první bezvzduchové radiální obutí, které je uvedeno do prodeje na světový trh. Umožňuje nám expandovat na současném trhu obchodního segmentu v rámci kategorie řešení pro nízké rychlosti. Současný průmysl je hladový po nových řešeních, která zlepší produktivitu a bezpečnost,” uvedl Ralph Dimenna ze společnosti Michelin.

Otevření továrny přichází pouze několik dní poté, co francouzská společnost v čínském městě Čcheng-tu představila na akci Michelin Challenge Bibendum pneumatiku s technologií Selfseal, která se po propíchnutí dokáže sama zacelit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám