Hlavní obsah

V Německu otevřeli první muzeum Mazdy mimo Japonsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jediné oficiální muzeum Mazdy bylo v Japonsku. Teď bylo otevřeno nové muzeum, a to v německém Augsburgu, kde se spojil místní dealer této značky a oficiální dovozce.

Foto: Auto Frey

Muzeum Mazdy v Německu

Článek

Od hranic to je do Augsburgu něco kolem 200 kilometrů. Ale až budete mít třeba někdy cestu k Mnichovu (třeba do muzea BMW), můžete zkusit i tohle menší bavorské město, kde se místní dealer Auto Frey dal dohromady s oficiálním zastoupením Mazdy. Zrenovovali tady tovární halu a instalovali sem 45 modelů, které se v historii prodávaly v Evropě.

Foto: Auto Frey

Muzeum Mazdy v Německu

Najdeme tu Cosmo Sport z roku 1967 a Luce RX87 z roku 1969 nebo nejprodávanější auto s wankelovým motorem Mazda RX-7 ročník 1992. Ale je tu i R360 z roku 1960, tedy první sériově vyráběný vůz značky nebo vtipné tříkolové vozítko K360 z roku 1962.

Freyova sbírka čítá ale nejen těch 45 modelů. Má jich více než 120 a ty postupně bude dříve nebo později přidávat do muzea.

Foto: Auto Frey

Muzeum Mazdy v Německu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám