Hlavní obsah

V Německu jsou nejkradenější SUV

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle statistik německých pojišťoven se u našich západních sousedů nejvíce kradou vozy kategorie SUV. Jako vůbec "nejžádanější" je luxusní Porsche Cayenne 4,5 a následuje ho BMW X5 a to ve dvou motorizacích. Teprve na čtvrtém místě najdeme Volkswagen Golf IV ve verzi R32.

Článek

Jet s Porsche Cayenne do Německa znamená pro majitele dost velké riziko. Z tisíce vozů je jich 16,4 ukradeno. Stejně špatně na tom je třílitrový turbodiesel v BMW X5 a také osmiválec 4,4 l u stejného vozu.

Trend v krádežích vozů je takový, že nejčastěji kradené jsou vrcholné verze jednotlivých modelů (např. Golf IV R32, Golf III VR6, BMW M3...). Také se však zvyšuje trend krádeží automobilů se vznětovými agregáty.

V Německu bylo za minulý rok ukradeno celkem 23 771 vozů. To je proti roku 2004 o celých 17 procent méně, což je přičítáno stále se zlepšujícím bezpečnostním systémům, například vyhledávacím zařízením, na která dávají pojišťovny i lepší sazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám