Hlavní obsah

V Miami se prodávala Škoda 120L, pryč byla za pár dní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda do USA svá auta nikdy nedovážela, přesto na tamních silnicích pár individuálně přivezených kusů najdete. V Miami ve státě Florida se tento měsíc prodávala přes aukční server červená Škoda 120L. Pryč byla za šest dní.

Foto: Repro eBay

Článek

Zbídačené stodvacítky se ještě před pár lety na vesnicích měnily za lahev kořalky. Dnes už to neplatí a najít Škodu 105 nebo 120 v zachovalém stavu je stále obtížnější. Není divu, že jejich cena nejenom na českém trhu poroste, a pokud máte na chalupě jeden kousek pod plachtou, počkejte s prodejem ještě pár let.

Škodovka v USA, to je něco mimořádného, notabene stařičký model 120L z roku 1987. Červený sedan působí na fotografiích s palmami v Miami velmi exoticky, možná i díky tomu se auto prodalo za pouhých šest dní. Původní cenu 3500 dolarů čtveřice „přihazujících” nakonec zvedla na 4700 dolarů, tj. přibližně 115 tisíc korun.

Dodejme, že prodávaná „stodvacítka” se nabízela ve výborném technickém stavu a měla najeto 41 796 mil, tedy nějakých 67 tisíc kilometrů. Čtyřválcový motor se zdvihovým objemem 1174 ccm a výkonem rovných 50 koní (37 kW) pohání zadní kola prostřednictvím čtyřstupňové manuální převodovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám