Hlavní obsah

V karanténě si udělal okruh na zahradě, své nové Mini na trávníku převrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní dráha na zahradě je velmi lákavá, zejména nemůžete-li kvůli koronaviru vystrčit nos za plot. Jenže to nesmíte přehnat s počtem kol, jezdíte-li na trávě. Tvrdě se o tom přesvědčil belgický youtuber.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP (Ilustrační foto)

Článek

Když si domů přivezete nové auto, nebo když vám ho doručí, nadšení je samozřejmostí. Belgický youtuber, vystupující pod přezdívkou Pog, měl o důvod k radosti víc - přivezli mu jedno z pouhých tří tisíc ostrých Mini John Cooper Works GP.

Jenže v Belgii zrovna platila koronavirová karanténa; auto bylo doručeno v druhé půlce května, jen video bylo zveřejněno až nyní. Takže nikam pořádně nemohl a nakoupit nepotřeboval. Má ale zahradu, na které může jezdit kolem domu... Asi tušíte, kam to směřuje.

Své zbrusu nové vozidlo s pouze patnácti najetými „manipulačními” kilometry vzal a jezdil s ním po zahradě dokola. Bohužel, jezdil příliš dlouho - celkem kolem domu, který dokázal objet za nějakých 18 sekund, najezdil 23 kilometrů. Vyjezdil přitom v trávě koleje a v posledním kole se o jednu z nich zaseklo kolo a převrátilo vůz přes střechu. Stav odometru - 38 km.

Nejrychlejší silniční Mini v historii je tu. JCW GP spoilery neschovává

AutoMoto

„Chtěl jsem přestat. Několikrát jsem si říkal, že už to stačilo,” říká Pog na videu pár minut po nehodě. „Kdybych poslouchal svůj instinkt a zastavil dříve, nestalo by se to,” dodává později.

Ačkoliv je pochopitelně značně naštvaný kvůli své vlastní hlouposti, bere to z té lepší stránky. „Mně vůbec nic není, ani škrábnutí, můj zahradník má práci a tohle, to pomáhá v této těžké době automobilkám přežít,” říká.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

La MINI-POG peut être réparée ! La liste des réparations est longue : changement du phare avant droit, d'un rétroviseur, portes, capot, pare-chocs, arches de roue en carbone et remplacement du toit. Le châssis est intact malgré le choc 💪 Elle est entre de bonnes mains. J'ai pu voir l'attention et l'amour du travail bien fait des mécaniciens MINI (travail qui me rappelle l'horlogerie, on ne se doute pas du nombre de pièces qui composent une petite MINI). La MINI-POG, qui a commencé sa vie sur les chapeaux de roues, reviendra ! / The MINI-POG can be repaired! The list of repairs is long: replacement of the right front headlight, a rear view mirror, doors, grille, bumper, carbon wheel arches and a new roof. The chassis is intact despite the shock 💪 She's in good hands. I can see the attention to details and love of a job well done by the MINI mechanics (work that reminds me of watchmaking, you can’t imagine how many parts that make up a small MINI). The MINI-POG will return!

Příspěvek sdílený POG (@pogforever), Čec 16, 2020 v 8:21 PDT

Mini po nehodě nastartovalo a zvládlo se pohybovat vlastní silou, což bylo dobré znamení. A dobrý je i konec - vůz je aktuálně v procesu opravy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám