Hlavní obsah

V Česku vyvíjejí head up displej pro nové ferrari

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se nejenom vyrábí, ale hlavně vyvíjí spousta zajímavých věcí pro automobilový průmysl. Třeba head up displej pro nový model Ferrari. Ten konstruuje tým odborníků ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Foto: Ferrari

Ferrari 488 Pista Spider, ilustrační foto.

Článek

Head up displej je zařízení, které dovede na čelní sklo přímo do zorného pole řidiče promítat důležité informace (rychlost, otáčky, pokyny z navigace). Displej lze realizovat laciným sklíčkem nebo pomocí projektoru a dvou zrcadel, což je řešení, které už léta používá BMW.

A stejný typ, byť samozřejmě odlišný v detailech, dostane nové ferrari, uvedl Matěj Bartecký, vedoucí vývojového týmu. O jaký model konkrétně půjde, jsme se nedozvěděli. Relativně velký displej ale bude barevný. Možná bude v novém SUV, které maranellská automobilka chystá.

V závodě Continental ve Frenštátu pod Radhoštěm pracuje 30 vývojářů, další desítky pak v ostravské pobočce. Pro automobilky zde vyvíjejí například klíče, řídicí jednotky, masážní sedačky nebo nejrůznější čidla.

Čeští inženýři vyvíjeli i další důležité komponenty pro vozy Ferrari, kupříkladu extrémně tenké sklo pro La Ferrari. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám