Hlavní obsah

V Česku je nejdražší model od Ferrari, bez příplatků stojí 50 miliónů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko se i přes svou malou geografickou velikost zdá být zaslíbenou zemí pro supersporty. Vždyť tuzemští zákazníci si koupili již tři LaFerrari a nyní přibyde čtvrté. Jde o exkluzivní záležitost, limitovanou edici Ferrari LaFerrari Aperta.

FerrariVideo: Novinky

 
Článek

LaFerrari Aperta je de facto LaFerrari bez střechy. Automobilka vyrobí celkem pouhých 209 kusů, přičemž do prodeje jich půjde jenom dvě stě. A jedno se podařilo koupit i českému majiteli, který ale nechce prozradit svou identitu.

Základní podmínkou od Ferrari bylo, aby budoucí majitel vlastnil alespoň pět dalších vozů Ferrari, nebyl překupník a splňoval další podmínky. A automobilka si sama vybírala, komu auto ke koupi nabídne.

„LaFerrari Aperta je opravdový skvost a získat ho nebylo vůbec jednoduché. Ferrari chtělo ocenit své nejvěrnější zákazníky. Vybíralo se 200 zákazníků, které potom automobilka sama oslovila s nabídkou. Jsme velice rádi, že jsme jako oficiální dovozce do závěrečného výběru dokázali prosadit i jednoho českého zákazníka a že mu nyní můžeme Apertu v Praze předat,“ uvedl během statického představení vozu pro novináře výkonný ředitel Scuderia Praha Petr Kudláček.

Základní cena je 50 miliónů bez příplatků

Základní cena činí 50 miliónů, s příplatky se ale může vyšplhat na dvojnásobek. Je to ale skvělá investice, vždyť už nyní jsou někteří lidé schopni poptávat tento model za dvojnásobnou částku.

Bílá Aperta nemá standardní látkovou střechu, ale příplatkovou karbonovou. Také interiér je čalouněný podle zvláštních požadavků zákazníka, což zvedá pořizovací cenu o další milióny.

Zadní kola roztáčí vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 588 kW a k tomu elektromotor s výkonem 120 kW. Souhrnný výkon je 963 koní (708 kW) a točivý moment 900 Nm. Na 100 km/h otevřené LaFerrari zrychlí za 2,9 s, za celkových 7,1 sekundy už jedete rychlostí 200 km/h.

Anketa

Lákalo by vás projet se v modelu LaFerrari Aperta?
Ano
75,2 %
Ne
24,8 %
Celkem hlasovalo 1576 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám