Hlavní obsah

Už jen okamžik nás dělí od návratu značky Wiesmann

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známe oficiální termín znovuuvedení značky Wiesmann. Stane se tak ve dnech 30. 8. 2018 – 1. 9. 2018, kdy se představí dva modely na Salon Privé Concours d'Elégance v Oxfordshire’s Blenheim Palace.

Foto: Wiesmann

Wiesmann GT MF4 Roadster

Článek

Německý Dulmen se stane místem, odkud budou vyjíždět všechny nové vozy Wiesmann. Vozy, které v minulosti potakala sláva, když bratři Friedhelm a Martin Wiesmannovi dělali auta kvalitní, krásná a výkonná. Jenže je také potkala nemilá věc v podobě bankrotu. Ten přišel v roce 2013, když firma nemohla investovat do vývoje nových vozů s nižšími emisemi (auta používala starší motory BMW), a navíc v té době probíhala finanční krize, která tvrdě dolehla na všechny autovýrobce.

Foto: Wiesmann

Wiesmann GT MF4 (2010)

Už jsme psali, že Wiesmann je zachráněn. Roheen a Sahir Berryové z Velké Británie koupili licenci v roce 2015, pak se dlouho nic nedělo a minulý rok přišla zpráva, že firma podepsala smlouvu s BMW o dodávkách motorů. [celá zpráva]

Teď je jasné, že auta skutečně budou. A přijedou na Salon Privé Concours d'Elégance. Půjde o přepracované GTMF5 Coupé a MF4 Roadster. Zatím neznáme přesně detaily, ale kupé by prý mělo mít výkon někde na hranici 550 koní, což by mu mělo dát zrychlení na stovku pod čtyři sekundy a maximální rychlost se prý přehoupne přes 320 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám