Hlavní obsah

Už druhý Američan si za korona půjčku koupil Lamborghini

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z Texasu využil takzvanou korona půjčku, tedy Program ochrany mezd pro malé podniky, na koupi nového Lamborghini. Informuje o tom web Houston Chronicle. Jedná se o druhý podobný případ v nedávné době.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus

Článek

Federální státní zástupce vyšetřuje 29letého Leeho Price ze státu Texas, který využil státní půjčky v hodnotě 1,6 milionu dolarů (přibližně 35 milionů korun) na koupi nového Lamborghini Urus a dalšího luxusního zboží, včetně hodinek značky Rolex nebo šperků.

„Rovněž utratil tisíce dolarů ve striptýzových a dalších nočních klubech v Houstonu,” uvádí zástupce Ryan K. Patrick ve své zprávě.

Price čelí obviněním za nepravdivá prohlášení vůči finanční instituci, podvodům v bankovním styku, bankovním podvodům a účasti na nezákonných peněžních transakcích.

Lamborghini Urus jde skvěle na odbyt. Takový úspěch jsme nečekali, říká šéf značky

AutoMoto

Prokurátoři zjistili, že Price lhal o mzdových nákladech svých dvou společností, z nichž jedna byla napsána na osobu, která zemřela v dubnu. Před soud předstoupí v příštím týdnu.

Minulý týden ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že policie zatkla také muže na Floridě za podobné obvinění. David Hines z Miami, rovněž 29letý muž, je obviněn z podvodného získání čtyř milionů dolarů ve stejném programu, část z toho použil rovněž na nákup Lamborghini.

V novém lamborghini naboural jen 20 minut poté, co si jej pořídil

AutoMoto

Takzvaný program PPP (Paycheck Protection Program, tedy Program ochrany mezd pro malé podniky) má za úkol malým podnikatelům poskytnout výhodné půjčky. Především proto, aby během koronavirové krize nemohli propouštět. Úřady půjčku nechtějí zpět, pokud podnikatel splní všechna daná kritéria a peníze jsou utraceny oprávněným způsobem.

Reklama

Výběr článků

Načítám