Hlavní obsah

Upravený pick-up má umyvadlo z 24karátového zlata

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne nadarmo se říká, že největším luxusem je prostor. Kalifornská společnost Lexani Motorcars to vzala doslova a pro svůj luxusní obývák na kolech vybrala základ ve Fordu F-550.

Představení Lexani G-77Video: Lexani Motors

 
Článek

Když potřebujete hodně prostoru na nějaké ty gauče a televize, limuzína a jiné vozy, které byly od začátku postaveny jako luxusní zboží, prostě nestačí. Potřebujete něco původně užitkového. Zatímco trh s luxusně přestavěnými „vany”, neboli skříňovými dodávkami typu Mercedesu Sprinter, je až přeplněný.

Američané, přesněji řečeno kalifornské Lexani Motorcars, na to jdou po svém. Vždyť nejprodávanějším segmentem ve Spojených státech jsou pick-upy. Právě na jednom „full-size”, neboli už opravdu nákladním obrovi, je postavena luxusní kancelář pojmenovaná G-77.

Foto: Lexani Motors 3x

Vůz na první pohled budí respekt, je ale zároveň diskrétní.

Foto: Lexani Motors

Sedadla lze polohovat.

Ford F-550 za kabinou veze velký černý box. Záměrem tvůrců je, že ten pravý luxus začnete vnímat až po otevření dveří. Najdete tu prostor srovnatelný s privátním letadlem, šest polohovatelných sedadel, detaily ze dřeva a 24karátového zlata. Kabina má zároveň dost prostoru i na kuchyňku, minibar a tři televize.

Foto: Lexani Motors

Nechybí ani koupelna se zlatým umyvadlem.

Vůz pohání standardní vznětový desetiválec o zdvihovém objemu 6,8 litrů a výkonu 288 koňských sil. Cenu výrobce veřejně nesděluje. Ovšem zcela jistě se bude jednat v přepočtu o desítky milionů korun, hovoří se o 23 milionech. Samotný vůz o délce deseti metrů by pak bylo docela obtížné provozovat ve stísněné Evropě, ovšem komfort cestování mimo města musí být výjimečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám