Hlavní obsah

Unikátní historické mercedesy zaparkují v Praze a Brně

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem února se na pražském Pankráci zabydlí historické automobily od značky Mercedes-Benz. Celkem zde bude vystaveno 23 vozidel, včetně toho nejstaršího z roku 1902. Výstava začíná první únorový den a končí v neděli 25. února. Poté pokračuje v Brně.

Foto: OC Arkády Pankrác (3x)

Mercedes-Beenz 500K

Článek

V obchodním centru Arkády Pankrác bude k vidění Mercedes-Benz 500 Nürburg, který sloužil jako rezervní automobil prvního prezidenta Československé republiky Tomáše Garrigua Masaryka. Dále návštěvníci uvidí Mercedes-Benz 500K Roadster, kterým jezdili nacističtí pohlaváři – Heydrich a Hünhlein.

Dalším zajímavým exponátem je Benz Patent Motorwagen, první automobil na světě poháněný spalovacím motorem. Mezi nejstaršími kusy je pak Benz Parsifal z roku 1902. Chybět nebude ani několik historických automobilů třídy SL.

Foto:

BNenz Patentwagen

Výstava se z Prahy, kde končí 25. února, následně přesune do brněnského obchodního centra Galerie Vaňkovka. V druhém největším českém městě budou cenné exponáty k vidění od pátku 2. března do neděle 25. března.

Většinu historických vozidel pro výstavu zapůjčil ze své sbírky více než 300 historických vozidel Ladislav Samohýl.

Foto:

Mercedes Pagoda

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám