Hlavní obsah

Udrží Mercedes-AMG široké portfolio? Kvůli emisím může zmizet většina modelů

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní divize Daimleru, Mercedes-AMG, podle informací Financial Times zvažuje výrazné omezení nabídky. Nic jiného značce s oblibou ve velkých motorech kvůli emisním předpisům nezbývá.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Mercedes-AMG A35

Článek

Když analytici předpovídají, že nabídka sportovní značky může být zúžena až o tři čtvrtiny, jde o hodně aut. Financial Times se s touto informací odvolává na anonymní zdroj z automobilky.

Řada aut nemusí mít od ledna dálniční známku

AutoMoto

Za vše nejspíš mohou takzvané flotilové emise, na kterých se podílejí všechny modely automobilky Daimler. I přes startující elektrifikaci je současná hodnota 138 g/km stále daleko od požadovaných 100 g/km, které Evropská unie vyžaduje od roku 2021.

Za každý gram navíc se platí, takže prostoru pro opravdu výkonné vozy AMG je čím dál tím méně.

Tři písmena AMG za sebou mají cestu od závodního externího oddělení a úpravce, přes oficiální divizi až po samostatnou značku, která vytěsnila z názvu slavné příjmení Benz.

Test Mercedesu-AMG A 35: Vstupenka do světa AMG

AutoMoto

Právě od té chvíle začala značka Mercedes-AMG chrlit jedno vlastní sportovní auto za druhým.

V současnosti už je do šatů od AMG oblečena naprostá většina modelů Mercedesu a často jde o více výkonových verzí najednou. Se čtyřválci s číslovkami 35 či 45, šestiválci 43 či osmiválci 63 a dvanáctiválci 65.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám