Hlavní obsah

U Vltavy začala výstava aut. Ukáže desítky nových modelů

Novinky, maž

Na pražské Náplavce se od čtvrtečního odpoledne koná autosalon pod širým nebem. Druhý ročník akce Auta na náplavce slibuje celkem jedenáct českých premiér a desítky vystavovaných automobilů.

BEZ KOMENTÁŘE: U Vltavy začala výstava aut. Ukáže desítky nových modelůVideo: Novinky

 
Článek

Klasické autosalony včetně těch největších zažívají až na výjimky krušné časy, protože ubývá návštěvníků, ruku v ruce s vystavovateli. Jednou ze zajímavých alternativ jsou výstavy pod širým nebem, třeba ikonický (a čím dál komerčnější) Festival of Speed v Goodwoodu nebo tuzemská výstava Legendy.

Letos se podruhé koná v Praze výstava aut na obou březích Vltavy. A co je důležité, seznam vystavovatelů je rozsáhlý. Chybí málokdo, třebaže podle našich informací se za vystavení exponátů platí statisícové částky.

Chybějí jen tři velké automobilky

Letos na výstavě nebude například BMW, Honda nebo Mazda, jinak je zde ale téměř kompletní zastoupení všech významných automobilových značek. Napočítali jsme jich pětadvacet, což není vůbec špatné.

Nejjednodušeji se na výstavu Auta na náplavce dostanete metrem, stačí vystoupit ve stanici Karlovo náměstí a pak dojít zhruba půl kilometru pěšky. Vstup na výstavu je volný, otevřena je od deseti hodin do večerní dvaadvacáté, jen v neděli se pomyslné brány zavřou už v osm večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám