Hlavní obsah

Tři novinky od Fuldy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce pneumatik Fulda uvedl na trh novou zimní pneumatiku speciálně vyvinutou pro těžké automobily s pohonem všech kol a moderní vozy SUV - Fulda Kristall 4x4. Na zimu se ale mohou těšit i zákazníci fuldy vlastnící osobní automobily.

Článek

Automobily s pohonem 4x4 mají v zimě podstatnou výhodu, protože síla motoru je rozložena na všechna kola namísto dvou. Ale i majitelé automobilů s pohonem všech kol potřebují v zimě zimní pneumatiky, aby byli na silnicích v bezpečí.

Právě pro velké vozy 4x4 připravila firma Fulda novou pneumatiku Kristall 4x4. Ta poskytuje vysokou úroveň bezpečnosti díky předvídatelné ovladatelnosti. Stabilní střední část běhounu s podélným středovým žebrem přenáší pohyb volantem přímo a přesně na povrch vozovky. Pevné ramenní bloky postupně přebírají přenos sil při zatáčení po prvotním pootočení volantem. Speciální zvlněné lamely stabilizují běhoun pneumatiky a zvyšují úroveň ovladatelnosti.

Další výhodou je snížená hlučnost při odvalování, což je u pneumatik s vysokým vzorkem a širokým běhounem velmi příjemné.

I osobáky lze obout do Fuldy

Fulda však představila také dvě nové pneumatiky pro osobní automobily. Jako základní řadu nabízí nový plášť Kristall Montero 2. Pneumatika byla vyrobena z nového materiálu, který i při extrémně nízkých teplotách zůstává pružný a přitom jeho hrany jsou dostatečně tvrdé pro záběr na jakémkoli povrchu. Proti předchozí generaci se zlepšily i odvod vody z dezénu a směrová stabilita. Hlavní výhodou této pneumatiky je však její poměr cena/výkon. Fulda totiž patří do kategorie levnějších pneumatik.

Extrémní obutí

Ti, kteří jezdí celou zimu po horských silnicích, možná už objevili výhody pneumatik s hroty. Ty mají velmi dobré záběrové vlastnosti i na zledovatělém povrchu a uježděném sněhu. Není tedy potřeba nasazovat řetězy, které navíc mohou ničit ráfky, podběhy a samotné pneumatiky. S kovovými hroty je možné i krátkodobě vjet na pevný povrch silnice, aniž by jim nějak ublížil. Musí se s nimi však jet velmi opatrně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám