Hlavní obsah

Tři lákadla na frankfurtský autosalon

Automobilky tradičně před každým autosalonem mlží ohledně novinek a lákají na své výstavní stánky pomocí nezřetelných fotografií a nákresů novinek. Nejinak je tomu i letos v rámci IAA ve Frankfurtu. Tady máme další tři, které se v poslední době objevily.

Foto: Audi

Audi Aerosthetics

Článek

Jak jsme už psali, Audi jednou nabídne elektromobil s dojezdem až 500 km. Předzvěstí této doby má být koncept Audi „Aerosthetics“. Kombinuje technická opatření pro snížení aerodynamického odporu vzduchu s kreativními stylistickými řešeními. Pohyblivé aerodynamické prvky na přídi, bocích a zádi vylepšují obtékání vozu vzduchem. Aerodynamicky optimalizovaná spodní část vozu je kompletně zakrytá. S hodnotou součinitele aerodynamického odporu vzduchu cx = 0,25 je to nový rekord v segmentu SUV.

Foto: Audi

Audi Aerosthetics

Útok z Číny

Ačkoli to nikdo předem neavizoval, nikdo se nesnaží vířit vody dalšími řečmi o vstupu čínské automobilky na evropský trh. Přece jen můžeme ledacos vycítit z toho, že čínské geely se představí ve Frankfurtu. Tato značka sem přiveze velké SUV. Co bude mít pod kapotou? Nevíme. Možná nějaký motor, který se dnes montuje do sedanu GC9: R4 2,4 l (118 kW), R4 1.8T (132 kW) nebo V6 3,5 l (199 kW).

O tom, že by to mohl být více evropský model vypovídá jak místo představení, tak i to, že jde o dílo designérského týmu vedeného Peterem Horburym, který pracoval u Jaguaru, Aston Martinu i u Volva.

Foto: Geely

Geely SUV

Foto: Geely

Geely SUV

Foto: Geely

Geely SUV

Konkurent Škody Octavia

Korejský Hyundai nasadí do Evropy novou elantru, která se někde bude jmenovat Avante. Opět to bude sedan, který velikostně bude postaven proti třeba české Škodě Octavia. Podle prvních velmi, ale velmi kusých informací mají být design a provedení více prémiové. Pod kapotou prý bude přeplňovaná šestnáctistovka s výkonem až 132 kW.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra teaser

Reklama

Výběr článků

Načítám