Hlavní obsah

Třetí generace Mazdy MX-5 se odmaskuje v Ženevě

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející březnový autosalón ve švýcarské Ženevě přinese velké odhalení pro všechny příznivce automobilů Mazda. Ve světové premiéře bude ženevském PalExpu odhalena třetí generace Mazdy MX-5 roadster.

Foto: archiv ZUŠ Morava
Článek

MX-5 je dlouho očekávanou novinkou nejen mezi skalními příznivci této značky. Není se čemu divit, vždyž před 16 lety stál tento vůz u renesance roadsterů. V roce 1989 se zrodila Mazda MX-5 Miata a stala se doslova fenoménem. Za pouhých 17 měsíců se tohoto vozu prodalo přes 100 tisíc kusů. Dnes se jich po silnicích na celém světě prohání více než 700 tisíc.

Konkrétní informace a fotografie budou zveřejněny 28. února při speciální akci pro zvané. Veřejnost novou mazdu spatří 1. března v Ženevě.

Mazda do Švýcarska přiveze i novou šestku, která v roce 2002 odstartovala lavinu vozů nové generace Zoom-zoom. Do výroby se inovovaná Mazda 6 dostane na jaře 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám