Hlavní obsah

Toyota začne znovu vyrábět náhradní díly na 60 let starý model

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní divize Toyota Gazoo Racing zahajuje výrobu originálních náhradních dílů pro původní Land Cruiser řady 40.

Foto: Profimedia.cz

Toyota Land Cruiser řady 40

Článek

Land Cruiser řady 40 se vyráběl v letech 1960 až 1984. Legenda mezi off-roady je oblíbeným sběratelským kouskem. I proto Toyota oznámila znovuzahájení výroby originálních náhradních dílů, což u takto starých modelů není vůbec běžné.

Tom Hanks prodává automobilového stařečka, cena se může vyšplhat pořádně vysoko

AutoMoto

Toyota provedla průzkum mezi majiteli včetně početných fan klubů, aby zjistila, kterých dílů je nedostatek. Součástky nabízené v rámci projektu „Heritage Parts“ budou zahrnovat motory, pohonná ústrojí a výfukové soustavy. Informace o dostupnosti dílů budou podle automobilky zveřejněny po dokončení přípravných prací, uvedení na trh je naplánováno na počátek roku 2022.

Divize Gazoo Racing kromě toho připravuje dotazníkový formulář, kde mohou zákazníci uvádět své vlastní požadavky ohledně obnovení výroby dílů. V minulosti dodávala náhradní díly pro vozy Supra A70 a A80, ale i model 2000GT.

Test Toyoty Land Cruiser: Skutečný všeuměl

Testy

Obnovení výroby náhradních dílů pro Land Cruiser je však naplánováno poprvé v historii. Kromě Land Cruiserů řady 40 chce firma zvážit i obnovení výroby dílů pro pozdější generace tohoto modelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám