Hlavní obsah

Toyota v Sydney s osvědčenými studiemi

Na podzimním autosalónu v Sydney se Toyota vytáhne s osvědčenými studiemi FXS a FINE-S, které představila již v Ženevě před dvěma respektive jedním rokem. FXS je zkratka studie dvousedadlového sporťáku budoucnosti, který má uspokojit zejména typ řidičů, kterým učarovala rychlá kola a řadí je na první místa v žebříčku životních hodnot.

Foto: Archiv pořadatele
Článek

Design studie FXS je klasický s jednoduchými liniemi, které ústí v agresivně aerodynamické přední čelo. Koncept je nízký 1100 mm, dlouhý 4150 mm a 1870 mm široký. Stříbrný lak exteriéru doplňuje celokožený interiér a podklad v modré v odstínu měsíčního svitu. Při pohledu na palubní desku upoutá pozornost zejména dvoupaprskový volant a tři pochromované ciferníky s modrobílým podsvícením. Pod kapotou vozu se ukrývá motor V8 o objemu 4,3 l a prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky s tlačítkem řazení, ve stylu Formule 1, pohání zadní kola.

Koncept FINE-S

Jedná se o poslední koncept Toyoty vycházející ze studie FXS. Poprvé tento sporťák s pohonem na všechny čtyři kola laická i odborná veřejnostn spatřila na ženevském autosalónu. Vodíkové palivové články zajišťují nulové emise a chod motoru je sotva slyšitelný. Automobilka předpokládá, že tyto články bude využívat do roku 2050 polovina jejích aut.

:. Model FINE-S

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám