Hlavní obsah

Toyota stále největší automobilkou světa, Volkswagen druhý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota je podle agentury AP v prvním pololetí stále největším automobilovým výrobcem na světě. Dotírající koncern Volkswagen se posunul z třetího na druhé místo, když odsunul americkou automobilku General Motors.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Toyota Motor Corporation oznámila, že jí prodej za šest měsíců od ledna stoupl oproti stejnému období loni o čtyři procenta na 5,097 miliónu vozidel. Německý Volkswagen za prvních šest měsíců roku prodal 4,97 miliónu vozidel, o šest procent více než před rokem, a sesadil tak z druhého místa General Motors Company s 4,92 miliónu vozů. Prodej Volkswagenu ale podle agentury Reuters nezahrnuje čísla od výrobců nákladních vozů Scania a MAN, která mají být zveřejněna ve čtvrtek.

Volkswagen, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto, zvyšuje prodej rychleji než GM, která se potýká se skandálem ohledně opožděného svolání vozů. Společnost IHS Automotive přitom podle Reuters odhaduje, že společně se zahrnutím údajů o nákladních vozech dosáhl pololetní prodej německého koncernu celkem 5,07 miliónu vozů.

Toyota očekává, že v tomto roce prodá jako vůbec první automobilka více než deset miliónů vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám