Hlavní obsah

Toyota představila v New Yorku sportovní model FR-S

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka na právě probíhajícím autosalonu v New Yorku vystavuje koncept sportovního vozu FR-S. Automobil s pohonem zadních kol se v USA představil pod značkou Scion.

Článek

Koncept FR-S s pohonem zadních kol nese logo Scion. Pod touto značkou prodává Toyota v USA své vozy určené zejména pro mladší řidiče. Zkratka FR-S (Front engine, Rear wheel drive) znamená v překladu vpředu umístěný motor a pohon zadních kol. Písmenko S označuje „sport“.

O pohon se bude starat dvoulitrový motor typu boxer od Subaru se zatím nezveřejněným výkonem. Rozměry Scionu FR-S jsou následující:  4 272 mm,  1 816 mm, 1 204 mm (délka, šířka, výška). Rozvor náprav činí 2 570 mm. Žádné další informace o představeném konceptu nejsou k dispozici.

Koncept FR-S technicky vychází ze sportovního modelu Toyota FT-86, který japonská automobilka vyvíjí společně se Subaru. [celá zpráva]

Sériovou verzi však zatím ani jedna z japonských automobilek nepředstavila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám