Hlavní obsah

Toyota láká na elektromobil X Prologue

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota zveřejnila první oficiální snímek svého chystaného modelu X Prologue. Na fotografii je viditelná část přední masky auta, které má být s největší pravděpodobností konceptem na elektřinu. Vůz by se měl kompletně odhalit v příštím týdnu.

Foto: Toyota

Toyota X Prologue

Článek

Snímek, který Toyota uveřejnila s popiskem X Prologue, ukazuje přední část auta, konkrétně elegantní LED světlomet vedoucí napříč celou maskou pod tradičním logem japonské automobilky. Že půjde o elektromobil, mimo jiné nasvědčuje i velmi krátká přední kapota.

Test Toyoty Yaris Hybrid: Evropské auto roku jezdí milionově, stojí půl

Testy

Oficiální představení modelu X Prologue je naplánováno na středu 17. března. Toyota ke snímku napsala, že se jedná o „malý“ náhled toho, co bude dál. Uvozovky u slova malý přitom naznačují, že model nebude nejspíše žádným městským automobilem, ale naopak větším kompaktním vozem.

Toyota v loňském roce oznámila, že pro evropský trh letos představí SUV v podobné velikosti jako model RAV4. Auto má jako první stát na nové elektrické modulární platformě e-TNGA, kterou využije i Subaru. Co se modelu X Prologue týče, není jasné, zda se bude jednat o pouhý koncept či designovou studii, nebo o skutečný produkční SUV model na elektřinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám