Hlavní obsah

Toyota GT86 a Subaru BRZ mají dostat nástupce s větším motorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojčata Subaru BRZ a Toyota GT86, fanoušky nazývaná souhrnně „toyobaru”, se podle zpráv z Japonska dočkají nástupce po devíti letech. Má si zachovat nízké těžiště pro agilitu v zatáčkách a objem motoru by měl narůst na 2,4 litru.

Foto: Toyota

Facelift Toyoty GT86 v roce 2017 byl jen velmi lehký, na novou generaci si ale ještě počkáme.

Článek

Zatímco Škodovka mění dvanáctistovku za litrový motor, u Subaru a Toyoty jdou opačným směrem. Alespoň, můžeme-li věřit zprávě v internetové vescrzi novin Japan Times, která se odvolává na nejmenované zdroje a již cituje americký Jalopnik.

Podle této zprávy Toyota ve spolupráci se Subaru vyvíjí příští generaci sporťáku GT86, označovaného „toyobaru“ právě pro tuhle spolupráci. A také pro fakt, že se prodává jako toyota i subaru. Nástupce má mít opět zadní náhon a oproti současné generaci má jednak mít nižší těžiště pro ještě lepší stabilitu v zatáčkách a jednak má podávat lepší výkony.

Foto: Toyota

Toyota GT86 - 2017

O to se má postarat motor zvětšený na 2,4 litru objemu. Současné toyobaru má pod kapotou dvoulitrový plochý čtyřválec, který bez přeplňování dává 200 koní. Největším problémem motoru je však pokles točivého momentu ve středních otáčkách, kvůli kterému působí jako slabý.

Nová generace toyobaru má být vyráběna v továrně Subaru v prefektuře Gunma v Japonsku. Na trh má přijít v roce 2021, devět let po představení původního vozu. Toyota podle listu Japan Times doufá, že nová generace zlepší její korporátní image a přitáhne nové zákazníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám