Hlavní obsah

Tesly budou na kolemjdoucí mluvit, řekl Musk

Novinky, laz

Předpisy bojující proti tichosti elektromobilů, která může být pro kolemjdoucí nebezpečná, otevírají nové možnosti tuningu a individualizace. Elon Musk chce být dost odlišný i v tomto směru.

Foto: Tesla

Tesla Model Y

Článek

Po nařízení Evropské unie i značná část Spojených států zavádí povinné varovné zvuky u elektromobilů. Do 30 km/h by neměly být zcela tiché, aby upozornily chodce na svou jízdu.

Proto se tohle téma objevilo i na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Společnost Harman zde předvedla systém, který propojí externí dvojici reproduktorů s multimediálním systémem. Díky tomu jde zvuk modifikovat dle svého vkusu. Vaše auto může znít jako UFO nebo třeba tak, jako kdyby mělo osmiválec.

Svou vizi ukázal i Elon Musk v případě Tesly Model 3. Prototyp na kolemjdoucí mluví, používá naučené fráze. „Tesly budou brzy mluvit na kolemjdoucí, vážně,” sdělil vizionář. „K tomu samozřejmě budou moct i hlasitě ‚prdět‘ ve svém směru,” dodal na Twitteru možná s nadsázkou, možná ale také se vší vážností.

Vtipálek poslal teslu bez řidiče k okénku rychlého občerstvení

AutoMoto

Jakým způsobem budou Tesly umět mluvit, zatím není jasné. Krom naučených frází by mohlo být možné připojit k reproduktorům i mikrofon, který už v interiéru pro handsfree volání stejně je. Otázkou rovněž zůstává, co na podobné pokřikování na ulici řeknou legislativci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám