Hlavní obsah

Tesla vylepšuje své větší řady. Model S a X dojedou dál

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká Tesla samozřejmě neusnula a i stávající modely neustále modernizuje. Jejich řady Model S a Model X nyní dostaly upravený software i hardware, takže jsou o 10 % úspornější.

Foto: Tesla Motors 2x

Baterie Tesly Model S

Článek

Tesla pracuje souběžně na mnoha novinkách, ale ani stávající řady nenechává spát. Už jsme vám představili nový autonomní systém řízení u Modelu 3. Souběžně byl představen i posun v technice řízení spotřeby a rekuperace energie. I když Model S a X mají stejné akumulátory, jejich spotřeba energie klesla, a naopak se zvýšil příjem z brzdné síly. Proto se zvedly dojezdy Tesly Model S na 595 km a Tesly Model X na 523 km.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model S

Samozřejmě že největším nepřítelem elektromobilů jsou ztráty. Takže auto dostalo nová ložiska, upravilo se mazání a chlazení a změnilo se proudění vzduchu. Nové jsou i pneumatiky s nižším valivým odporem. Ve spojení s úpravou elektroniky se tak změnila účinnost na 93 %. Zároveň je třeba připomenout, že oba vozy nově mohou využívat nabíjecí stanice o výkonu až neuvěřitelných 200 kW.

Zajímavé je i nasazení nových adaptivních tlumičů. Ty se samy přizpůsobují povrchu vozovky, ale dají se i nastavit ručně, a to dokonce na dálku. Inovované vozy se začnou vyrábět v americké továrně ve Fremontu už tento týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám