Hlavní obsah

Tajný vůz pro Ženevu - Volkswagen Concept A

Novinky, Jan Čech
ŽENEVA

Je ještě několik vozů, které automobilky před autosalonem neodtajnily a čekají na vhodnou chvíli. Některé si je nechávají jako překvapení až přímo do Ženevy, pokud ovšem nějakým kanálem neuniknou informace. To se právě stalo u Volkswagenu Concept A, o kterém jsme informace přinesli již v pátek ráno. V reakci na únik fotografií a technických specifikací byla nucena automobilka vůz představit se značným předstihem proti plánu.

Článek

Volkswagen Concept A měl být překvapením pro ženevský autosalon, avšak informace, které unikly dříve, donutily koncern urychlit představení.

Tento jistě velmi zajímavý vůz může být zkušební "mašinou" pro terénní Volkswagen Golf či dokonce další SUV německé značky. Čtyřdveřový vůz patří do rodiny crossover, což znamená, že jej sice můžeme zařadit do lehce terénních vozů SUV, ale jeho určení je primárně na silnici. Využít by jej měli především mladí lidé s nekonformním myšlením.

Vzhled vozu s rozměry 4348 x 1854 x 1551 mm je výrazně sportovní. Ačkoli disponuje čtyřmi dveřmi, vypadá jako kupé. Je to dáno tím, že zadní kratší pár dveří je otevíraný v protisměru jízdy. Chybí zde zcela střední sloupek, což zvýšilo komfort nastupování a zvětšilo vnitřní prostor. Střecha vozu je plátěná shrnovací, což však asi moc místa pro hlavy cestujících na zadních sedadlech nezvětší. Linie střechy totiž dost rychle ustupuje a podle prvních fotografií je znát, že dozadu se vyšší postavy nesměstnají.

Pod kapotou se setkáme se zážehovým agregátem 1.4 TSI s přeplňováním rootsovým kompresorem. Výkon následně teče přes šestistupňovou převodovku na všechna kola pomocí systému 4Motion. Vůz je prý připraven i pro instalaci vznětových motorů TDI, zážehových s přímým vstřikováním FSI a převodovky DSG.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám