Hlavní obsah

Tahle Honda Civic Type R může směle na Dakar

Novinky, fra

Honda Civic Type R je fantastické sportovní auto. Jenže je to klasický ostrý hatchback, který je určený pro silnice. Na testovacích jízdách britského sdružení SMMT se však objevil speciál, který by klidně mohl vyrazit na rallye.

Foto: Honda UK 2x

Honda Civic Type R jako rallyový speciál od Ralph Hosier Engineering

Článek

Honda UK a Ralph Hosier Engineering (RHEL) společně postavili speciál, který je opravdu pozoruhodný. Vzali klasickou Hondu Civic Type R a podvozek téměř kompletně předělali, zejména vzadu, kde je úplně nové zavěšení.

Přidali terénní pneumatiky BF Goodrich o rozměru 255/55 R18 a autu dodali pár doplňků, jako jsou širší blatníky, upravené nárazníky, kapota s výdechy vzduchu apod. Místo zadního okna jsou umístěna náhradní kola. A výsledek nazvali „OveRland”.

Foto: Honda UK

Auto je ještě ve vývoji, takže tohle není konečná fáze.

Auto je zvednuto o deset centimetrů na výšku dostatečnou pro offroadové závody. Bohužel není známo, jestli motor zůstal sériový, tedy dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 320 koní. Ani to, jak se firma vypořádala s pohonem, jestli je vůz stále předokolkou, nebo nějak přidali pohon na všechna kola.

RHEL je firma, která je známá ledasjakými úpravami, i hodně netradičními - a tohle je jeden z příkladů. Auto je prý stále nedodělané. Tak snad zanedlouho uvidíme první rallyový speciál Type R.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám