Hlavní obsah

Světový rekord - 385 vozů Ferrari na okruhu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SILVERSTONE

Minulou sobotu se na okruhu Silverstone setkali majitelé vozů Ferrari, kteří chtěl být přítomni při zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Na závodní dráze v jednu chvíli jelo 385 těchto vozidel se vzpínajícím se hřebcem ve znaku.

Článek

Je nasnadě, že tato akce byla součástí oslav šedesátého výročí značky. Měla poukázat na to, že Ferrari je sice exkluzivní značka, ale majitelů a nadšenců je opravdu hodně.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

V Silverstone se na dráze za sebe seřadily vozy z různých období, cenových relací, ale všechny v perfektním stavu. Objevily se tady vozy od slavného 250 California Spyder, přes 250 GTO, super silné F40 a F50 až po poslední nekompromisní Enzo. Aby se na trať automobily vůbec vešly, musely jet ve dvojřadu s mezerou, která nemohla převyšovat dvojnásobek délky automobilu.

A pokud se ptáte na cenu všech vozidel - ta byla odhadnuta na 60 miliónů liber, což je asi 2,46 miliardy korun.

Dále budou oslavy šedesátého výročí pokračovat až do 23 června, kdy se završí velkou slavností v domovském "přístavu" všech vozů - Maranellu.

Reklama

Související témata:

Související články

Formule 1 Ferrari do každé domácnosti

Fanoušků Formule 1 je po celém světě nepřeberně. Někteří z nich by dali všechno co mají, jen aby mohli doma mít jeden z monopostů, nejlépe značky Ferrari....

Další Ferrari pro jediného zákazníka

Pininfarina je žádaná značka i pro soukromé sběratele. Když si chce někdo nechat postavit vůz jen pro sebe na základě Ferrari, tak pravděpodobně půjde...

Výběr článků

Načítám