Hlavní obsah

Suzuki omladilo Vitaru, atmosférický motor je minulostí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Suzuki poprvé ukázalo faceliftovanou Vitaru. Ta nejdůležitější změna je pod kapotou: dva přeplňované motory nahrazují původní atmosféricky plněnou šestnáctistovku.

Foto: Suzuki

Suzuki Vitara (2018)

Článek

Vnější design se změnil jen pramálo. Při bližším prozkoumání uvidíte upravenou masku chladiče, jiné nárazníky a koncová světla s novým, honosněji působícím grafickým pojetím. Nově jsou tvarované diody pro denní svíce, přišlo nám ale, že ty původní vypadaly lépe.

Přibyly dvě barvy (jednou z nich je i „zlatá”), nový je pak design kol. Uvnitř pak najdete měkčený plast a jiné pojetí přístrojového štítu s novou grafikou. Pohled do kabiny nám ale automobilka zatím ani virtuálně neumožnila.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Suzuki Vitara S

Tou největší změnou je nahrazení atmosférické šestnáctistovky dvěma benzínovými motory. Mají zdvihový objem 1,0 a 1,4 litru a nabízejí největší výkon 110 a 140 koní (81 a 103 kW), přičemž čtrnáctistovka má točivý moment 220 newtonmetrů, dostupných mezi 1500 až 4000 otáčkami.

Dostupná pak bude i verze s pohonem všech čtyř kol, patrně pouze k silnější verzi. Kombinovaný bude s manuální přímo řazenou převodovkou. Prodejní ceny ani přesné datum uvedení do prodeje zatím Suzuki neuvedlo.

Foto: Suzuki

Suzuki Vitara (2018)

Anketa

Která verze Suzuki Vitara se vám líbí více?
Současné (2014-2018)
80 %
Facelift - 2018
20 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám