Hlavní obsah

Superdrahé Bentley Bentayga má ještě luxusnější verzi

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I velmi drahé SUV Bentley Bentayga V8 s cenovkou vysoko přes tři miliony korun někomu může připadat ještě málo luxusní. A tak si objedná svůj speciální model od divize Mulliner. Ale může i trochu peněz ušetřit. Je tu totiž speciální edice Design Series.

Foto: Bentley (3x)

Bentley Bentayga Design Series

Článek

Speciální edice má za úkol přinést do standardní nabídky trochu víc luxusu, protože Muliner je poněkud zahlcen.

Nabízí tak něco speciálního, co přeci jen odliší auto od standardní nabídky. Třeba nové barvy Pillar Box Red, Orange, Mulliner White a Klein Blue. Ty se promítají jak na karoserii, tak i do interiéru. Tam se také dostaly nové obklady z uhlíkového kompozitu a také hodinky Breitling s pravými diamanty.

Foto: Bentley (3x)

Hodinky na vrcholu přístrojové desky v sobě mají diamanty.

Vraťme se však ke karoserii. Auto poznáte nejen podle barvy, ale také podle toho, že přední nárazník je touto barvou lakován i ze spodní části (tedy i náběhový plech), vzadu má pak auto temně černé koncovky výfuku.

Zajímavá jsou i kola. Jde o výběrové disky Mulliner Paragon v odstínu Palladium Grey, které mají centrální loga značky v úběžném ložisku, takže se logo neotáčí spolu s kolem, ale zůstává ve stále stejné pozici.

Foto: Bentley

Výfuky jsou černé.

Pod kapotou je vidlicový osmiválec, ovšem ten ze slabší standardní verze, ne z verze Speed. Daný čtyřlitr ale i tak nabízí výkon více než dostatečný: 404 kW (550 k).

Točivý moment pak nabízí také solidní hodnotu 770 Nm. Auto tak zrychlí na stovku za 4,5 sekundy, maximální rychlost je 290 km/h. Bentley bohužel nezveřejnilo, kolik bude auto stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám