Hlavní obsah

Subaru zvedlo a oplastovalo imprezu, výsledkem je nové XV

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru svůj nový zvýšený hatchback pojmenovalo XV, označení Impreza i přes původ ze stejnojmenného hatchbacku z názvu zmizelo. V nabídce budou tři motory typu boxer, prodej XV japonská automobilka zahájí příští rok.

Článek

Subaru XV lze jednoduše charakterizovat jako imprezu s větší světlou výškou a „outdoorovým“ oplastováním. O pohon se stará prověřený stálý pohon všech čtyř kol Symmetrical AWD, takže s XV nezapadnete na rozbahněné nebo zasněžené polní cestě.

Potvrzeny jsou tři motory, všechny jsou typu boxer, tj. plochý čtyřválec s protiběžnými písty. Základem je benzínová šestnáctistovka, vrcholem benzínových motorů bude dvoulitr s výkonem 150 koní. Na evropských trzích se dočkáme i dvoulitrového turbodieselu s dosud nezveřejněným výkonem.

V nabídce bude šestistupňová manuální převodovka a samočinná bezestupňová převodovka Lineartronic (CVT).

Automobil s rozměry 4 450 x 1 780 x 1 570 mm a rozvorem náprav 2 635 mm by se měl začít prodávat příští rok. Prodejní ceny zatím automobilka neoznámila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám