Hlavní obsah

Subaru STI Type RA proletělo 688 zatáček na Transfagarasanu za 41 minut

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru WRX STI Type RA je speciálem o výkonu 600 koní, který díky úpravám od Prodrive shodil celých 300 kilogramů. Po bravurní jízdě na závodním okruhu Nürburgring tentokrát Subaru vzalo STI Type RA na další zajímavou silnici - rumunský Transfagarasan.

BEZ KOMENTÁŘE: Subaru STI Type RA na Transfagarasanu Video: Subaru

 
Článek

Subaru STI Type RA je speciálním modelem, který se neprodává. Automobilka jej ale nenechává zahálet a posílá jej na závodní okruhy či jiná zajímavá místa. Po německém závodním okruhu Nürburgring [celá zpráva], kde zajelo skvělý čas 6:57,5, se nyní tým Subaru vydal více na východ. Konkrétně do Rumunska.

Populární silnice přes Transfagarasan je dlouhá 92 kilometrů a prochází přes úchvatné horské průsmyky s nádhernými výhledy a točitými zatáčkami. Silnice označovaná DN7C prochází nejvyšší částí Jižních Karpat a jde o druhou nejvyšší silnici v Rumunsku – v nejvyšším místě se celou dobu pohybujete v nadmořské výšce 2034 metrů – nejvyšší je průsmyk Urdele ve výšce 2145 metrů nad mořem. Sami jsme sem letos vyrazili s novou Mazdou MX-5. [celá zpráva]

Světový rekord, až k přehradě pod 41 minut

A právě na Transfagarasanu se odehrává nové video japonské automobilky. Subaru si nechalo uzavřít trasu dlouhou 83 kilometrů, kdy jízda končila u přehrady. Na cestě, hlídané a zcela uzavřené pro ostatní provoz, se bývalý jezdec rallye Mark Higgins musel spolu se svým spolujezdcem poprat s 688 zatáčkami.

A celou trasu zvládl ve speciálním subaru o výkonu 600 koní za 40 minut a 58 sekund, což je světový rekord a výkon hodný potlesku vestoje. Pro oba dva aktéry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám