Hlavní obsah

Studio Pininfarina navrhlo speciální traktor pro údržbu vinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designérské studio Pininfarina, známé zejména navrhováním vozů značky Ferrari, pomohlo výrobci zemědělských strojů New Holland vytvořit skutečně netradiční koncept speciálního obkročného traktoru. Jedná se o stroj určený na údržbu vinic.

Foto: New Holland

New Holland Straddle Tractor Concept

Článek

Společnost New Holland je ve světě zemědělských strojů pojmem a zaměřuje se na výrobu menších i těch největších strojů. Její vedení se nyní rozhodlo spojit své jméno s proslulou designérskou společností Pininfarina, aby společně uvedli patrně nejexotičtější traktor na světě.

Na webu New Holland byl představen koncepční model Straddle, který má ukazovat budoucnost traktorů. Jedná se přitom o speciální typ stroje, který by se měl starat hlavně o vinice, kde je třeba šetrného pohybu v úzkých brázdách bez toho, aby traktor poškodil jednotlivé hlavy či cokoliv jiného na vinici.

Foto: New Holland

New Holland Straddle Tractor Concept

Studio Pininfarina je na svůj výtvor patřičně hrdé a designéři uvádějí, že třeba kabinu navrhli inspirováni tzv. flétnou, speciální sklenicí na šumivé víno, která je dole užší a nahoře širší. Celkový vzhled dokonce může působit i poměrně sportovním dojmem.

Foto: New Holland

New Holland Straddle Tractor Concept

Kabina nakloněná dopředu má odkazovat na větší dynamičnost, což je něco, co by u traktoru čekal jen málokdo. Ona obkročnost vzniká tak, že stroj doslova roztáhne kola na požadovanou šířku. Jaké je maximum, však známo není.

Foto: New Holland

New Holland Straddle Tractor Concept

„Náš průkopnický koncept obkročného traktoru nabízí pohled do budoucnosti, o kterou budou určitě usilovat prémioví pěstitelé vína s úzkými vinicemi a vysokou hodnotou,“ uvedl prezident značky New Holland Carlo Lambro s tím, že si velice pochvaloval spolupráci se značkou Pininfarina.

O tom, kdy by se podobný traktor mohl dostat na trh, ovšem nic neřekl. Stroj je zatím pouze konceptem. Tisková zpráva však zmiňuje možnost elektrického pohonu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám