Hlavní obsah

Sportovní Combo

Novinky, (ši)
PRAHA

Jednou z hvězd expozice automobilky Opel na nedávném pařížském autosalonu byla studie na bázi Opelu Combo ve stylingu závodních vozů. Vůz kromě atraktivního exteriéru i interiéru vyniká také mimořádným prostorem pro pasažéry a výkonným motorem.

Foto: Josef Šuba

Hlavní stárek Ondřej Lukáš s hlavní stárkou Kateřinou Šubovou.

Článek

Nový koncept, označený Eau Rouge, který bude velkým lákadlem pro všechny vyznavače prostorných vanů, kteří však také touží po dynamice a originálním designu, vychází z modelu Opel Combo Tour. Tento prototyp kombinuje přizpůsobivost pětimístného rodinného vozu s atraktivním stylingem sportovních aut.

Kvýrazným designerským prvkům patří např. světlomety ve stylu modelu Speedster, kryté čirým sklem, široká sluneční clona v čelním skle v barvě vozu, do které je integrována anténa autorádia, nebo masivní přední a zadní nárazníky. Rozšířené lemy podběhů kol vytvářejí dostatek prostoru pro litá sedmnáctipalcová kola z programu divize OPC, na která jsou obuty pneumatiky rozměru 215/40 R17. Sportovní image nového prototypu umocňují i rudé třmeny předních i zadních brzd a zvýrazněné prahy dveří.

Pozornost poutá také originálně řešená záď konceptu Combo. Zadní nárazník, který díky svému tvaru funguje jako aerodynamický difuzér, je posazený zřetelně pod úroveň podlahy vozu, do jeho středu je včleněna dvojitá koncovka tlumiče výfuku.

Celou řadu osobitých prvků a detailů lze najít i v interiéru, jehož dominantním prvkem jsou výrazně anatomicky tvarovaná přední sedadla. Dveře, boční panely a spodní část interiéru jsou čalouněné umělým semišem Alcantara v modré barvě. Dělené zadní sedadlo je čalouněné červenou Alcantarou a červené jsou také přední i zadní bezpečnostní pásy.

Palubní desku převzal nový koncept z modelu Corsa GSi, je však vylepšena hliníkovými dekorativními prvky. Vestavěné reproduktory jsou kryty originálně tvarovanou černou mřížkou ve stylu "techno". Vnitřní světla ve stropě, bocích a v podlaze zavazadlového prostoru připomínají svým provedením světelné pásy, vyznačující cestu k nouzovým východům ve velkých dopravních letadlech.

Nový prototyp je poháněn zážehovým čtyřválcem řady ECOTEC o objemu 1,8 l a výkonu 92 kW, který se osvědčil už v modelech Opel Corsa GSi. Studie Opel Combo Eau Rouge je pojata ve stylu závodních aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám