Hlavní obsah

Speciální červený Rolls-Royce bude vydražen na boj proti AIDS

Britská automobilka Rolls-Royce slaví 115 let od svého založení a k této příležitosti vznikl jedinečný model Phantom zvaný RED. Ten se nyní nabízí v aukci, jejíž výtěžek poputuje na dobrou věc.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Red

Článek

Veřejnost mohla poprvé spatřit tento speciální Phantom v Sothebyho galerii v New Yorku v květnu letošního roku. Jedná se o jediný vyrobený kus navržený firmou Bespoke Desing Collective z britského Goodwoodu. Auto má zakázkový lak v barvě Magma Red, která byla nanesena v pěti vrstvách, každá byla leštěna pět hodin, a ta svrchní má v sobě pravé krystaly.

Uvnitř pak na zákazníka čeká jedinečný, ručně vyrobený kožený interiér v bílé barvě Arctic a detaily Mugello Red. K jeho stvoření použil Rolls-Royce devět kůží. Interiéru vévodí šestkrát lakovaná dřevěná dýha, která se stará o ještě více luxusní vzhled. Prostor pro řidiče dále oplývá rudou barvou, v ní je oděn kožený volant i páčky blinkrů. Vše je doplněno o nápisy připomínající úchvatných 115 let legendární značky.

Místo slavné sošky zlatá sova: Raper Drake si nechal upravit Rolls-Royce

AutoMoto

Phantom bude dražen od 4. do 13. prosince letošního roku a kompletní výtěžek poputuje na boj proti AIDS. Ke spatření je v galerii One Thousend Musea v Miami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám