Hlavní obsah

Současné Volvo XC90 zůstane v nabídce vedle elektrického nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba současné generace Volva XC90 se spalovacími a hybridními motory bude pokračovat i poté, co Volvo uvede velké elektrické SUV. Potvrdil to generální ředitel automobilky Hakan Samuelsson v rozhovoru pro Automotive News.

Foto: Volvo

Volvo XC90 (2014)

Článek

Volvo XC90 je v současné generaci na trhu od roku 2015 a stále patří mezi nejúspěšnější modely švédské automobilky. Volvo hodlá začít vyrábět velké elektrické SUV, které bylo považováno za plnohodnotnou náhradu XC90.

Nyní se ovšem zdá, že ještě před kompletním přechodem na elektřinu, který Volvo plánuje na rok 2030, oblíbené SUV zůstane v nabídce i v současné generaci se spalovacími motory. V dohledné době totiž současný model XC90 nezanikne, ale naopak bude těžit z vysokého podílu hybridních motorů, a dokonce i z modernizace.

Koncept Volvo Recharge předpovídá příští XC90

AutoMoto

Samuelsson uvedl, že facelift pro dnes už sedmiletý model dorazí v následujících letech.

Volvo tak podle jeho slov využije kompletní kapacity svých dvou továren. V závodě v americké Jižní Karolíně bude produkovat nový elektromobil a ve Švédsku bude do Volva XC90 montovat hybridní motory.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám