Hlavní obsah

Slovinská automobilka představuje nový supersport s výkonem přes 900 koní

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovinsko si jako zemi automobilového průmyslu tak úplně nepředstavíte. Přesto tu vzniká jeden zajímavý projekt, který má co nabídnout fanouškům agresivních polozávodních aut.

Foto: Tushek 5x

Novince nechybí křídlové dveře.

Článek

V roce 2012 vznikla automobilka Tushek coby startup projekt. Po prezentaci prvního modelu se však o Slovincích přestalo mluvit. Nyní jsou zpátky s novinkou nazvanou TS 900 H Apex.

Novinka se oficiálně představí v září na akci Salon Privé ve Velké Británii, ovšem první obrázky a pár technických informací už jsou na světě. Uprostřed vozu s klínovitou karoserií a dveřmi otevírajícími se nahoru najdete osmiválec o objemu 4,2 litru. K celkovému systémovému výkonu 937 koňských sil mu pomáhají dva elektromotory.

Foto: Tushek

Design je bezpochyby dramatický.

Foto: Tushek

Vůz vypadá připraven na okruhy.

Točivý moment 1400 newtonmetrů pak musí zvládnout šestistupňová závodní sekvenční převodovka. Výsledkem je zrychlení z nuly na stovku za 2,5 sekundy a maximální rychlost 379 kilometrů za hodinu. Čistě na elektrickou energii dokáže plug-in hybridní supersport urazit až 50 kilometrů.

Foto: Tushek

Boční profil připomíná vozy Lamborghini.

Foto: Tushek

Interiér vypadá účelně.

Na korzování po městě to však nebude vhodný vůz ani s elektrickým módem. Na okruh je určena nejen zmíněná převodovka, ale i lepivé pneumatiky Pirelli Trofeo R nebo velké karbon-keramické brzdy Brembo.

Ovšem s homologací na provoz po pozemních komunikacích se počítá. Cenu a další informace o vstupu na trh bychom se měli dozvědět právě v rámci chystané premiéry.

Reklama

Výběr článků

Načítám