Hlavní obsah

Škoda vystavuje v Berlíně bicykly i své nejzajímavější modely

Právo, Radek Plavecký

Na dohled od proslulé televizní věže v Berlíně s otáčející se špicí má svůj prezentační stánek automobilka Škoda. V pondělí byla zahájena v koncernových výstavních prostorách Drive expozice tuzemské značky.

Foto: Škoda Auto

Značka Škoda se prezentuje ve výstavní síni Drive v Berlíně.

Článek

Výstava What drives you, kde se prezentuje česká značka, není jen o autech. Ta samozřejmě dominují a hned u vchodu zaujme superb se speciálními designovými prvky od českých sklářů a za ním první škodovácké SUV Kodiaq v zářivě žlutozelené barvě.

Během pondělního zahájení předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier připomněl velký důraz na vývoj digitalizace a autonomního řízení. Podle něj sice budou mít konvenční motory ještě několik let důležitou roli, ale přesto se značka soustředí i na vývoj elektromobility.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výstava škodovek v Berlíně

V odpoledních hodinách se výstavy zúčastnil i český premiér Bohuslav Sobotka. Expozice připomíná další směry vývoje, které se testují na území ČR, například chytré parkování a možnosti sdílení aut, a další vizí je autonomní řízení.

„Ve spolupráci se třemi vysokými školami vyvíjíme systém sdílení aut, který by se mohl ve třetím čtvrtletí spustit v Praze,“ uvedla při zahájení výstavy ředitelka společnosti zabývající se digitalizací a vývojem chytrých technologií Jarmila Plachá.

Spojení se sportem

Expozice má širší záběr. Výstava ukazuje spojení značky se sportem od hokeje přes cyklistiku po rallye. Návštěvníci si díky tomu mohou vyzkoušet na trenažéru řízení závodního auta, výměnu kol na čas nebo v roli hokejového střelce překonat automatického brankáře.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výstava škodovek v Berlíně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám